[Polska]Jogurt JOVI 250g/400g
Jogurty JOVI s? bogatym ?ród?em witamin A i E (tzw. witaminy m?odo?ci) oraz witaminy D odpowiedzialnej za wch?anianie wapnia i fosforu w uk?ad kostny. Zawieraj? po??dan? dla organizmu mikroflor? : bakterie probiotyczne (Lactobacillus Casei, Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Lactis) – ?ywe kultury bakterii, które gwarantuj? korzy?ci zdrowotne. Wprowadzone do przewodu pokarmowego eliminuj? niepo??dan? mikroflor?, a inulina , dodawana w procesie produkcji jogurtu, stymuluje wzrost i aktywno?? tych bakterii.
Podstawowe zalety spo?ywania jogurtu JOVI, z dodatkiem bakterii probiotycznych to:
zw?kszenie odporno?ci organizmu, poprawa perystaltyki jelit oraz procesów trawiennych, a tym samym zdecydowane polepszenie samopoczucia.
W wyniku wysokiej biodost?pno?ci wapnia, pochodz?cego z mleka, 400g jogurtu zaspakaja ok 60% dziennego zapotrzebowania na ten makroelement.
Sk?ad: mleko pasteryzowane, syrop owocowy 11% (barwniki i aromaty identyczne z naturalnymi),cukier, bia?ka mleka, inulina, ?ywe kultury bakterii jogurtowych i dodatkowo bakterie probiotyczne: Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
100g produktu zawiera: energia 82 kcal/347 kJ,
bia?ko 2,8g, w?glowodany 13,3g, t?uszcz 2g.
Smaki: truskawka, jab?ko - mi?ta, wanilia, naturalny
Kod EAN: 5903767002063, 5903767002087, 5903767002070, 5903767002094
Ilo?? sztuk w opakowaniu zbiorczym: 9
Ilo?? opakowa? zbiorczych na palecie: 120
Termin przydatno?ci do spo?ycia: 25 dni
Dodatkowe informacje:
Miejsce produkcji: | Poland |
Marka: | Obory - JOVI |
Cena: | Zapytaj o cenÄ™ |
Opakowania: | box=9 szt |
Kategoria: Artyku?y spo?ywcze -> Artyku?y rolno-spo?ywcze -> Wyroby mleczarskie
Obory Sp. z o.o.
|
Ulica: | Kosciuszki 20 |
Miasto: | Kozienice |
Kod pocztowy: | 26-900 |
Region: | mazowieckie |
Kraj: | Polska |
Telefon: | +48 48 6145292 |
Faks: | +48 48 6112143 |
|
|
Osoba kontaktowa |
ImiÄ™ i Nazwisko: | Tomasz Koczy?ski |
Telefon stacjonarny: | +48 48 6145292 |
|