Przeznaczony jest do produkcji babek piaskowych. Koncentrat pozwala na uzyskanie wyrobu o dużej objętości, delikatnej strukturze, dobrej krajalności i przedłużonej świeżości.
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
SKŁADNIKI - na 1000 g wyrobu gotowego
Koncentrat - 140 g
Skrobia ziemniaczana - 350 g
Cukier puder - 210 g
Margaryna - 170 g
Jaja - 210 g (4 szt.)
RAZEM - 1080 g
ubytki technologiczne - 80 g
masa wyrobu gotowego - 1000 g
Margarynę roztopić . Skrobie ziemniaczaną, cukier, koncentrat wymieszać. Następnie dodać wystudzoną roztopioną margarynę i jaja. Wszystkie składniki miksować ok. 5 min. aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto przełożyć do uprzednio przygotowanych foremek. Foremki z ciastem wstawić do podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180-190 C. Czas wypieku 45-50 min.
Opakowanie - standard worki 25 kg lub na życzenie klienta